Over

Architect wordt goudsmid

In 2012 rondde ik mijn studie architectuur af. Van 2014 tot 2018 werkte ik als programmamaker bij het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST). Een hele leuke en uitdagende baan, waar ik leerde netwerken en organiseren. Bovenal leerde ik er Tilburg en de Tilburgers kennen. Het werk bij CAST was leuk, maar ik miste er de passie voor. Het roer moest om.

In het voorjaar van 2018 zegde ik mijn baan op. De maanden daarna realiseerde ik mij: wat ik altijd met plezier ben blijven doen is maken. Al sinds 1986 ben ik met mijn handen bezig: tekenen, schilderen, haken. In september 2018 startte ik met de Branche-Erkende Opleiding tot Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Na afronding van mijn stage bij Goudmerk in Breda, heb ik eind 2022 mijn diploma ontvangen. Op dit moment werk ik bij juwelier Houwen in Breda.

In het goudsmeden komen creativiteit en techniek samen. Net als in de architectuur, maar dan op een veel kleinschaliger niveau. Als goudsmid heb ik het ontwerp van mijn sieraad tot in het kleinste detail volledig onder controle. Kennis, vaardigheid en creativiteit leiden tot schoonheid.

Unieke kunstwerkjes in draagbaar formaat

In mijn sieraden zie je mijn affiniteit met het kleine en fijne terug. Ik heb altijd graag geschilderd, en ben dat ook in mijn sieraden gaan doen. Dat begon met mijn favoriete schilderij: het meisje met de parel van Vermeer. Daarna volgden landschapjes en stadsgezichten. Op dit moment ben ik me verder aan het bekwamen in het schilderen van portretten.

Bij ieder sieraad dat ik maak, vertel ik je graag het verhaal. Over waarom ik het maakte, en hoe. Welk idee er achter schuilgaat, en wat de uitdagingen waren in het maken ervan. Dat maakt de sieraden van Atelier Roest extra bijzonder.