Stationshanger

In het voorjaar van 2018 besloot ik mijn baan op te zeggen. Op dat moment had ik nog geen vastomlijnd plan voor de tijd daarna. Wat ik wist, is dat ik iets wilde doen wat me energie geeft. Om te verkennen of de opleiding tot goudsmid iets voor mij zou zijn volgde ik een paar weken een cursus bij Birgit Doesborg (metalartcreations).

Onder de bezielende leiding van Birgit sprong ik in het diepe. Ik legde de lat meteen vrij hoog: ik maakte een hanger geïnspireerd op het station van Tilburg. Het dubbel gekromde dak naar ontwerp van Koen van der Gaast heeft een prachtig ruimtelijk effect. Met het nodige gepuzzel heb ik deze ruimtelijkheid vertaald naar een hanger.

De hanger is gemaakt in smalle zilveren strips. Een aantal van de strips verloopt in breedte, waardoor de andere strips van de borst worden opgetild. Dat geeft de hanger zijn ruimtelijke en open uitstraling.