Roosvensterhanger

Deze hanger werd als opdracht voor de Vakschool gemaakt. De opgave was een hanger te maken met daarin een motief. De inspiratie was het raam van de Heuvelkerk (Sint Jozefkerk) in Tilburg. Deze neogotische kerk is te vinden in het centrum van de stad.

Roosvensters vind je vaak boven de hoofdentree van een kerk. Het is een decoratief en centraal onderdeel van het gebouw. Meestal zijn roosvensters ingevuld met glas in lood. In vergelijking met sommige roosvensters, denk bijvoorbeeld aan de Notre Dame in Parijs, heeft het raam in de Heuvelsekerk een relatief eenvoudig, maar daarom niet minder fraai ontwerp.

De hanger is opgebouwd uit twee lagen zilver van een halve millimeter dikte, die op elkaar zijn gesoldeerd. Uit de bovenste laag is het gedetailleerde patroon van het roosvenster gezaagd. Eromheen is een dun lijstje van zilver gemaakt.

Is er een kerk die voor jou veel betekent, en lijkt het je mooi om van die kerk het roosvenster in een sieraad te verwerken? Neem contact met me op, dan overleggen we over de mogelijkheden!