Gaudí-armband

Tijdens het derde jaar van mijn opleiding maakten we kennis met een nieuwe techniek: het vormgeven van een sieraad in was. In mijn geval werd het resultaat een armband. Het model is gemaakt in vijlwas, dat daarna is gegoten in zilver en is voorzien van kleine (rode) granaten en (gele) citrien. De vorm van de armband heeft extra diepte gekregen door de afwerking in deels hoogglans en deels gematteerd oppervlak.

Voor het ontwerp haalde ik inspiratie uit het werk van de beroemde Spaanse architect Antoni Gaudí. Van Gaudí kent men vooral de Sagrada Familia in Barcelona, maar deze armband heeft vormen die te vinden zijn in Casa Milà in dezelfde stad. Vooral organische vorm van de poort is duidelijk herkenbaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *