Geometrisch in goud

In deze subtiele hanger is mijn interesse in geometrie en ruimtelijkheid goed terug te zien. Drie onderdelen zijn net versprongen met elkaar verbonden. Vanuit iedere kijkrichting ontstaat een ander beeld.

Voor de opdrachten op de Vakschool wordt meestal gewerkt in zilver. Dat metaal heeft vergelijkbare eigenschappen als goud, maar is een stuk betaalbaarder en daarmee meer geschikt voor oefeningen en proeven. In het tweede jaar wordt voor het eerst in goud gewerkt, en dit is de hanger die ik voor deze opgave maakte.

Het goud dat ik voor deze hanger gebruikte is afkomstig van erfstukken. Door smelten, gieten, walsen en draad trekken is het materiaal verwerkt tot de gewenste afmetingen. Het ontwerp is gerelateerd aan dat voor de stationshanger.

Elk sieraad dat ik maak is mij dierbaar, maar deze hanger is extra bijzonder voor me. Omdat de vorm me erg aanspreekt, maar ook omdat het van familiegoud is gemaakt. Dit sieraad is dus niet te koop. Maar ik maak graag een vergelijkbaar ontwerp voor je!